Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 262g374kcal32.8g0.8g26.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g57g179kcal10.7g7.3g11.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai66g230kcal7.9g46.5g1.4g2g
Perunajauho 1dl=70g77g258kcal0.1g63g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike595g951kcal28.5g95.1g53.5g1.2g
Sokeri 154g624kcal0g153.6g0g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)54g250kcal6.5g27.1g13g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g565g367kcal62.2g23.7g1.7g0g
Liivatelehti, gelatiini25g87kcal21.3g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g38g201kcal2.5g15.6g14.9g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3816g7056kcal345.4g868.8g246.6g8.4g
Valittu annoskoko1908g3528kcal172.7g434.4g123.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna954g1764kcal86.4g217.2g61.7g2.1g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205