Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 120g654kcal1.1g0.6g73.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu72g91kcal7.9g0.2g6.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 240g824kcal24.5g168g2.9g8.4g
Voi 60% rasvaa 60g327kcal0.5g0.3g36.6g0g
Sokeri180g731kcal0g179.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1200g463kcal1.9g97.9g1.1g18g
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3816g6177kcal71.8g893.6g240.6g52.8g
Valittu annoskoko1908g3089kcal35.9g446.8g120.3g26.4g
Annoskoko puolitettuna954g1544kcal18g223.4g60.2g13.2g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557