Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 180g1303kcal2.1g0.7g146.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai374g1308kcal44.8g265.3g7.8g11.2g
Sokeri 183g744kcal0g183.1g0g0g
Leivinjauhe 7.2g13kcal0.4g2.7g0g0g
Ruokasooda 7.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 144g43kcal4.1g5.2g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 40g56kcal4.9g0.1g4.1g0g
Raparperi 431g145kcal3g23.7g0.4g6g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 144g190kcal3.8g4.6g17.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g180g108kcal18g7.7g0.5g0g
Sokeri 122g496kcal0g122g0g0g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3816g9181kcal182g1266.2g368.6g34.4g
Valittu annoskoko1908g4591kcal91g633.1g184.3g17.2g
Annoskoko puolitettuna954g2295kcal45.5g316.6g92.2g8.6g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574