Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali108g23kcal1.3g3.7g0.2g2.3g
Viinietikka 4.5g0.9kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Sokeri5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g27g5.9kcal0.3g1.2g0g0.5g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.4g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana383g128kcal3.4g21g3g5.8g
Valittu annoskoko191g64kcal1.7g10.5g1.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna96g32kcal0.9g5.3g0.8g1.5g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.5g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649