Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g14g12kcal1g0.1g0.8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)8.4g32kcal0g0.5g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.5g0.4g1g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g79g27kcal0.2g5.6g0.2g1.4g
Sokeri 4.1g17kcal0g4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2kcal0g0.4g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g28g20kcal3.4g1.1g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g38kcal0.2g0.3g3.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.2kcal0g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana383g621kcal15.8g95.6g17.6g4.8g
Valittu annoskoko191g310kcal7.9g47.8g8.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna96g155kcal4g23.9g4.4g1.2g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500