Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g35g19kcal1.1g2.2g0.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi7.7g22kcal0.7g0.5g1.8g0g
Kukkakaali 694g167kcal12.6g15.3g2.1g16g
Palvikinkku HK 3%123g123kcal22.1g0.6g3.7g0g
Vesi1052g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3822g661kcal73g37.2g16.6g32g
Valittu annoskoko1911g331kcal36.5g18.6g8.3g16g
Annoskoko puolitettuna956g165kcal18.3g9.3g4.2g8g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830