Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g438g1385kcal98.6g11g105.2g0g
Nauris 579g159kcal5.8g24.3g1.7g11g
Porkkana, keskikokoinen 65g351g98kcal2.1g20.9g0.7g8.8g
Punajuuri 438g168kcal4.4g30.2g0.9g11g
Oliiviöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Hunaja 35g116kcal0.2g28.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3822g5092kcal222.2g229.4g357.2g61.6g
Valittu annoskoko1911g2546kcal111.1g114.7g178.6g30.8g
Annoskoko puolitettuna956g1273kcal55.6g57.4g89.3g15.4g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877