Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1078g334kcal13.4g78.6g2.2g33.4g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Peruna, keskikokoinen 60g270g162kcal4g35g0.3g2.4g
Oliiviöljy 49g429kcal0g0g48.5g0g
Ruokakerma 5%, Valio270g175kcal4g11.3g13.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Valkopippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3834g2356kcal50.8g276.8g130.2g80.6g
Valittu annoskoko1917g1178kcal25.4g138.4g65.1g40.3g
Annoskoko puolitettuna959g589kcal12.7g69.2g32.6g20.2g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297