Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g211g1263kcal44.2g13.9g113.7g0g
Sokeri 211g855kcal0g210.3g0g0g
Voisarvi croissant 211g764kcal16.8g83.5g39.3g4.6g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 23g67kcal3.6g0g5.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 211g722kcal21.5g147.4g2.5g7.4g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.8g18kcal0.6g3.5g0.4g1.6g
Raparperi 702g236kcal4.8g38.6g0.7g9.8g
Sokeri 76g309kcal0g75.9g0g0g
Fariinisokeri123g499kcal0g122.7g0g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.4kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3836g9704kcal200.4g1402g338g47g
Valittu annoskoko1918g4852kcal100.2g701g169g23.5g
Annoskoko puolitettuna959g2426kcal50.1g350.5g84.5g11.8g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759