Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio66g43kcal6.6g2.8g0.2g0g
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.4g0g
Sokeri 22g91kcal0g22.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl26g90kcal0.5g0.8g9.2g0g
Mantelirouhe, 1 rkl16g91kcal3.3g0.8g8g1.8g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.8g0g1.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.2kcal0g1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g20g24kcal0.1g5.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g1108kcal25.2g67.6g80.8g3.8g
Valittu annoskoko192g554kcal12.6g33.8g40.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna96g277kcal6.3g16.9g20.2g1g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965