Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g19g3.7kcal0.3g0.6g0.1g0g
Tomaatti 47g11kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Kurkku 25g2.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 13g20kcal0.1g0.2g2g0.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g48g130kcal8.6g1g10.1g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 21g6.4kcal0.2g1.1g0g0.4g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Viinietikka 3.1g0.6kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g505kcal19.6g10.8g41.4g4g
Valittu annoskoko192g252kcal9.8g5.4g20.7g2g
Annoskoko puolitettuna96g126kcal4.9g2.7g10.4g1g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512