Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g25g118kcal1.6g17.1g4.8g0.6g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl34g114kcal0.7g1g11.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g34g20kcal1.3g1.7g0.8g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g17g15kcal0.2g7.1g1g0g
Sokeri 21g85kcal0g20.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3.4g12kcal2.9g0g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g17g15kcal0.2g7.2g1g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker14g56kcal0g13.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g989kcal14g137.6g52.2g1.2g
Valittu annoskoko192g494kcal7g68.8g26.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna96g247kcal3.5g34.4g13.1g0.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.8g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734