Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 17g6.9kcal0.2g0.7g0.1g0.6g
Voi 22g157kcal0.3g0.1g17.6g0g
Suklaa tumma 67g345kcal2.6g35.6g20.7g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.3g0.2g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g1445kcal21.2g139.6g87.2g9g
Valittu annoskoko192g722kcal10.6g69.8g43.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna96g361kcal5.3g34.9g21.8g2.3g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.4g22.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353