Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)31g119kcal0.2g2g12.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 35g105kcal3g19.1g0.7g4.8g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.3g0g0g
Mustikka metsä- 94g41kcal0.5g6g0.6g3.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6g20kcal0g4.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana385g742kcal7.8g105.8g27.6g16g
Valittu annoskoko193g371kcal3.9g52.9g13.8g8g
Annoskoko puolitettuna96g186kcal2g26.5g6.9g4g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527