Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g26g194kcal0g0g21.5g0g
Sokeri 26g107kcal0g26.2g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g7g4.5kcal0.2g0g1.8g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.3g18kcal0g4.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 35g23kcal1.1g1.7g1.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu21g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Mustikka metsä- 53g23kcal0.3g3.4g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana385g919kcal11.4g98g53.8g4.8g
Valittu annoskoko193g460kcal5.7g49g26.9g2.4g
Annoskoko puolitettuna96g230kcal2.9g24.5g13.5g1.2g
Arvot/100g100g239kcal3g25.5g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372