Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 16g26kcal1.2g0.6g2g0.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.8g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka28g27kcal4.8g0.1g0.7g0g
Sipuli 8.6g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Paprika punainen 24g6.9kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Ananas, omassa liemessään 22g12kcal0.1g2.5g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 31g13kcal1.1g1.5g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Emmental, punaleima 17%14g41kcal4.8g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana385g482kcal35.8g43.4g16.8g4g
Valittu annoskoko193g241kcal17.9g21.7g8.4g2g
Annoskoko puolitettuna96g120kcal9g10.9g4.2g1g
Arvot/100g100g125kcal9.3g11.3g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965