Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 299g127kcal29.4g1.2g0.3g0g
Sokeri 499g2024kcal0g498.2g0g0g
Flora Vanilla 12%623g1184kcal28.1g99.7g74.8g0g
Puolukka 499g194kcal2.2g33.9g2.5g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g7058kcal119.4g1266g155.2g26g
Valittu annoskoko1920g3529kcal59.7g633g77.6g13g
Annoskoko puolitettuna960g1765kcal29.9g316.5g38.8g6.5g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133