Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva27g18kcal4.1g0.1g0.2g3.4g
Koff, kolmonen400g160kcal0g8.8g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g400g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g400g1416kcal28g304g8g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g400g1400kcal48g284g8.4g12g
Kananmuna kuoreton 293g418kcal36.7g0.9g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g6825kcal233.6g1195.6g93.4g30.8g
Valittu annoskoko1920g3413kcal116.8g597.8g46.7g15.4g
Annoskoko puolitettuna960g1706kcal58.4g298.9g23.4g7.7g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441