Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g251g1181kcal15.8g170.9g47.7g5.5g
Voi 84g608kcal1g0.3g68.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl335g1139kcal6.7g10.1g117.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g335g201kcal13.4g16.8g8.4g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g168g146kcal1.8g71.4g10.2g0g
Sokeri 209g850kcal0g209.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini34g117kcal28.7g0g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g169g147kcal1.9g72.1g10.3g0g
Vesi168g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker142g555kcal0g138.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g9889kcal138.6g1377.8g524g11g
Valittu annoskoko1920g4945kcal69.3g688.9g262g5.5g
Annoskoko puolitettuna960g2472kcal34.7g344.5g131g2.8g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734