Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 450g1250kcal119.6g0.1g86.6g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g337g364kcal12.1g70.8g3g4.4g
Kananmuna 50g(kpl)169g213kcal18.6g0.5g15.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen562g186kcal18.6g27.5g0g0g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.1g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Puolukka 225g87kcal1g15.3g1.1g5.8g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g112g439kcal0g110.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3843g5119kcal341.6g455.6g212g22.6g
Valittu annoskoko1922g2560kcal170.8g227.8g106g11.3g
Annoskoko puolitettuna961g1280kcal85.4g113.9g53g5.7g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385