Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 270g339kcal29.7g0.7g24.4g0g
Sokeri 383g1553kcal0g382.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 263g903kcal26.8g184.3g3.2g9.2g
Voi 90g653kcal1.1g0.4g73.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g135g62kcal4.3g6.5g2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 180g238kcal4.7g5.8g21.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g180g104kcal16.2g9g0.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 405g144kcal0.6g28.8g0.4g8.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g33kcal0.3g7.2g0.3g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3852g8098kcal168.6g1258.2g251g34.8g
Valittu annoskoko1926g4049kcal84.3g629.1g125.5g17.4g
Annoskoko puolitettuna963g2025kcal42.2g314.6g62.8g8.7g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748