Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g180g270kcal32.4g0g16.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr20g55kcal1.6g1.9g4.7g0.3g
Parsakaali brokkoli 135g47kcal6.2g2.6g0.4g3.4g
Purjosipuli 54g12kcal1g1.3g0.1g1.1g
Juuriselleri 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Palsternakka 45g29kcal0.2g5.3g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g585g164kcal3.5g34.8g1.2g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3852g1159kcal90g92.6g45.6g43.4g
Valittu annoskoko1926g580kcal45g46.3g22.8g21.7g
Annoskoko puolitettuna963g290kcal22.5g23.2g11.4g10.9g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551