Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g112g27kcal2g3.4g0.6g2.1g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Voi, 1 tl, 5 g5.6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g28g59kcal6.5g0g3.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)6.4g10kcal0.2g0.2g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g305kcal19.2g12.2g19.6g5.6g
Valittu annoskoko193g153kcal9.6g6.1g9.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna97g76kcal4.8g3.1g4.9g1.4g
Arvot/100g100g79kcal5g3.2g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573