Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 53g180kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 22g159kcal0.2g0.1g18g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri14g55kcal0g13.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 54g16kcal1.6g1.9g0.1g0g
Puolukka 22g8.7kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Raparperi 18g6kcal0.1g1g0g0.3g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g857kcal15g111g37.6g5.4g
Valittu annoskoko194g428kcal7.5g55.5g18.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna97g214kcal3.8g27.8g9.4g1.4g
Arvot/100g100g221kcal3.9g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068