Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 19g5.2kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Herkkusieni 13g2kcal0.3g0g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kiinankaali raaka 100g19g3.4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g3.8g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 10g3.3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Voi 0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Paprika, punainen3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 3.1g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g3.1g3.4kcal0.3g0.6g0g0.2g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g6.2g14kcal0.4g3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g135kcal4g12.6g7g4.6g
Valittu annoskoko193g67kcal2g6.3g3.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna97g34kcal1g3.2g1.8g1.2g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416