Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g16g9kcal0.2g2g0g0.1g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)2.8g2.8kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 7.5g2kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g146kcal2.4g16.8g6.8g4.4g
Valittu annoskoko194g73kcal1.2g8.4g3.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna97g37kcal0.6g4.2g1.7g1.1g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766