Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g267g454kcal53.4g0g18.7g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g10g90kcal0g0g10g0g
Vesi1002g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 100g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Palsternakka 87g55kcal0.4g10.2g0.3g3.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Peruna, vanha, kuorittu 187g142kcal3.5g29g0.4g1.9g
Purjosipuli67g13kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3860g1699kcal124.6g115.2g60.8g26.4g
Valittu annoskoko1930g850kcal62.3g57.6g30.4g13.2g
Annoskoko puolitettuna965g425kcal31.2g28.8g15.2g6.6g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066