Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1224g343kcal7.3g72.8g2.4g30.6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g219g848kcal72.1g0g62.1g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g350g115kcal11.5g17.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 61g26kcal6g0.2g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Voi, 1 tl, 5 g53g383kcal0.5g0.5g42g0g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g3550kcal198.4g205.6g213.6g62.4g
Valittu annoskoko1932g1775kcal99.2g102.8g106.8g31.2g
Annoskoko puolitettuna966g888kcal49.6g51.4g53.4g15.6g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868