Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa226g1365kcal19.4g42.9g123g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g282g1622kcal18.1g98.7g128.3g26.2g
Voi 564g4092kcal6.7g2.3g458.6g0g
Kananmuna kuoreton 776g1106kcal97g2.3g79.5g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g56g339kcal11.8g3.7g30.5g0g
Hermesetas -neste28g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g17047kcal306g299.8g1639.8g52.4g
Valittu annoskoko1932g8524kcal153g149.9g819.9g26.2g
Annoskoko puolitettuna966g4262kcal76.5g75g410g13.1g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787