Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g798g2475kcal20g598.8g4g59.9g
Maito, Kevyt479g220kcal15.3g23g7.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g319g89kcal1.9g19g0.6g8g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g40g193kcal9.8g13.3g11.5g11.3g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g240g180kcal12g28.7g1.2g167.7g
Voi 45g324kcal0.5g0.2g36.3g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g6963kcal119g1366g121.6g493.8g
Valittu annoskoko1932g3481kcal59.5g683g60.8g246.9g
Annoskoko puolitettuna966g1741kcal29.8g341.5g30.4g123.5g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488