Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g977g3134kcal96.7g621g29.3g76.2g
Pellavansiemen kokonainen 91g458kcal18g0.9g38g23.9g
Cashewpähkinä 126g721kcal25.1g23.6g58.2g4.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g14g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)558g179kcal18.4g25.1g0g0g
Puolukkahillo 160g220kcal0.3g52.4g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g9425kcal317g1446g251.6g212.4g
Valittu annoskoko1932g4713kcal158.5g723g125.8g106.2g
Annoskoko puolitettuna966g2356kcal79.3g361.5g62.9g53.1g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141