Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 281g213kcal5.3g43.4g0.6g2.8g
Kesäkurpitsa, tuore281g48kcal1.7g7g1.1g2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g747kcal85.5g0g45g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)225g79kcal2.3g15.5g1.1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)70g190kcal21.1g0g12g0g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste70g520kcal0g0g57.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 34g116kcal1.9g25.7g0.4g0.4g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 450g174kcal14.8g12.6g6.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 17g48kcal2.6g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3870g4305kcal271.8g213.8g257.8g12.4g
Valittu annoskoko1935g2152kcal135.9g106.9g128.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna968g1076kcal68g53.5g64.5g3.1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467