Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g177kcal0.2g0.1g20g0g
Sokeri 35g143kcal0g35.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal5g0.1g4.1g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g67g233kcal2.3g53.9g0.7g2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 17g21kcal0.7g0.7g1.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2g7.4kcal0.4g0.2g0.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g1296kcal17.4g185g53.8g5.2g
Valittu annoskoko194g648kcal8.7g92.5g26.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna97g324kcal4.4g46.3g13.5g1.3g
Arvot/100g100g334kcal4.5g47.7g13.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822