Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)33g117kcal4.7g18.7g2.3g3.7g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.6g14kcal0.4g2.5g0.1g0.6g
Flora margariini 60, annos 10g8.3g45kcal0g0g5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 17g5kcal0.5g0.6g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.6kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Fariinisokeri17g68kcal0g16.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)33g22kcal1.1g1.6g1.2g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g10g14kcal1.2g0g1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g8.3g24kcal0.1g4.7g0g3.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Raparperi 33g11kcal0.2g1.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g795kcal22.4g120.2g21.6g17.8g
Valittu annoskoko194g397kcal11.2g60.1g10.8g8.9g
Annoskoko puolitettuna97g199kcal5.6g30.1g5.4g4.5g
Arvot/100g100g205kcal5.8g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219