Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g38g64kcal7.5g0g3.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali94g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2.1g5.2kcal0.2g0g0.5g0g
Siirappi, tumma3.7g12kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana389g234kcal18g15g10.8g5.4g
Valittu annoskoko194g117kcal9g7.5g5.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna97g59kcal4.5g3.8g2.7g1.4g
Arvot/100g100g60kcal4.6g3.9g2.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587