Kaalikääryleet

N. 2 kg:n valkokaalinpää

3 l vettä

2 tl suolaa

Täyte:

500 g jauhelihaa

2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita

1 sipuli

2 rkl voita

1 kananmuna

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 dl kermaa

Kastike:

½ dl siirappia

1 dl kermaa

2 dl lihalientä

Koverra kanta ja keitä kaalinkerää 5 litran kattilassa ensin 10 minuuttia ja kuori pehmenneet uloimmat lehdet.

Laita kerä takaisin kattilaan ja keitä toiset 10 minuuttia.

Ohenna veitsellä lehtien tyviosien paksuimpia rankoja.

Tällä tavalla pitäisi kaalinkerästä saada ainakin 20 käyttökelpoista lehteä.

Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä pakkauksen oheen mukaan.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa.

Sekoita raakaan jauhelihaan sipuli, kypsennetty riisi, suola, pippuri ja kananmuna.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Aseta kunkin kaalinlehden tyveen pari kukkurallista ruokalusikallista täytettä, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi.

Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun.

Sekoita kerma ja siirappi ja valele kääryleet seoksella.

Ruskista pinta ensin 20 minuuttia 225 asteen uuninlämmössä, alenna lämpö 150 asteeseen, lisää lihaliemi ja jatka kypsentämistä vielä vähintään tunti.

Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali91g19kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Jauheliha, sika-nauta 35g78kcal6.1g0g6g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)14g17kcal0.3g3.8g0g0.1g
Siirappi 4.9g15kcal0g3.6g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl21g18kcal0.3g0.9g1.5g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lihaliemi laimennettu 11g2kcal0g0.3g0.1g0g
Voi 2g14kcal0g0g1.6g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana389g353kcal17.8g24.2g20.4g4.2g
Valittu annoskoko195g177kcal8.9g12.1g10.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna97g88kcal4.5g6.1g5.1g1.1g
Arvot/100g100g91kcal4.6g6.2g5.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247957