Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen400g2880kcal4g4g320g0g
Vehnäjauho, sunnuntai400g1400kcal48g284g8.4g12g
Luumu kivetön, kuivattu 400g814kcal16.8g150.4g3.4g34.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g330g472kcal41.3g1g34g0g
Sokeri 400g1624kcal0g399.6g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3880g14414kcal221.2g1685.6g731.6g92.8g
Valittu annoskoko1940g7207kcal110.6g842.8g365.8g46.4g
Annoskoko puolitettuna970g3604kcal55.3g421.4g182.9g23.2g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278