Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)333g1166kcal46.6g186.5g23g36.6g
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.5g113.7g1.9g5.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 46g139kcal4g25.4g0.9g6.4g
Flora margariini 60, annos 10g83g450kcal0.2g0.2g50g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 167g50kcal4.8g6g0.2g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu100g126kcal11g0.3g9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.3g26kcal0.9g5g0.6g2.3g
Fariinisokeri167g676kcal0g166.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)333g217kcal10.7g16g11.7g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g100g142kcal12.5g0.3g10.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g83g241kcal1g46.6g0g33.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.2g0g0g
Raparperi 333g112kcal2.3g18.3g0.3g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3880g7949kcal222.2g1204.6g215.8g178.2g
Valittu annoskoko1940g3975kcal111.1g602.3g107.9g89.1g
Annoskoko puolitettuna970g1987kcal55.6g301.2g54g44.6g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219