Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 250g1772kcal1.9g1g199.6g0g
Sokeri 353g1435kcal0g353.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu452g570kcal49.8g1.4g40.7g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g665g2328kcal23.3g538.8g6.7g20g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g67kcal0g16.5g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 166g205kcal6.6g7.2g16.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g74kcal3.7g2.2g4.3g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3880g12958kcal172.4g1853g536g52.4g
Valittu annoskoko1940g6479kcal86.2g926.5g268g26.2g
Annoskoko puolitettuna970g3239kcal43.1g463.3g134g13.1g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822