Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl300g255kcal4.2g13.2g21g0g
Bataatti, kuorittu 750g607kcal11.8g126.2g0.4g22.5g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3885g4065kcal286g299.4g180.6g52.2g
Valittu annoskoko1943g2033kcal143g149.7g90.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna971g1016kcal71.5g74.9g45.2g13.1g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886