Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 162g204kcal17.9g0.4g14.6g0g
Sokeri 158g640kcal0g157.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g46g144kcal8.3g19g3.7g8.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl241g892kcal28.9g178.4g5.1g8.4g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.3g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 56g184kcal5.6g32.3g1.9g6.4g
Fariinisokeri65g264kcal0g64.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.6g20kcal0.2g4.4g0.2g0g
Rypsiöljy 84g738kcal0g0g83.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 186g85kcal5.6g8.9g2.8g0g
Raparperi 928g312kcal6.4g51g0.9g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g7013kcal147.2g1044.2g225.4g72.4g
Valittu annoskoko1944g3507kcal73.6g522.1g112.7g36.2g
Annoskoko puolitettuna972g1753kcal36.8g261.1g56.4g18.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733