Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1002g466kcal5g84.2g2g19g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g40g137kcal4.4g29.1g0g0g
Valkoviini kuiva 100g69kcal0.3g0.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl802g2726kcal16g24g280.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g6795kcal51.4g275.8g565.2g38g
Valittu annoskoko1944g3398kcal25.7g137.9g282.6g19g
Annoskoko puolitettuna972g1699kcal12.9g69g141.3g9.5g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038