Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g354kcal0.4g0.2g39.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen598g197kcal19.7g29.3g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.5g0.5g0.2g3.4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki199g112kcal16.9g10g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1037g3558kcal105.6g725.8g12.4g36.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g8516kcal298.2g1531.6g105.8g79.4g
Valittu annoskoko1944g4258kcal149.1g765.8g52.9g39.7g
Annoskoko puolitettuna972g2129kcal74.6g382.9g26.5g19.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567