Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g60g203kcal4.5g43.5g1.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 700g269kcal7g48.3g1.4g17.5g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g280g476kcal56g0g28g0g
Basilika, tuore 9g2.5kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi7.7g22kcal0.7g0.5g1.8g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g350g140kcal17.5g17.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3892g2521kcal194.8g232.2g81.4g44.2g
Valittu annoskoko1946g1260kcal97.4g116.1g40.7g22.1g
Annoskoko puolitettuna973g630kcal48.7g58.1g20.4g11.1g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531