Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 957g775kcal15g161.1g0.5g28.7g
Tomaattimurska (Euro shopper)282g85kcal2.8g11.3g1.1g0.6g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g141g169kcal4.8g5.1g14.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g113g29kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 451g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3897g2115kcal48g365.8g31.8g62.4g
Valittu annoskoko1949g1058kcal24g182.9g15.9g31.2g
Annoskoko puolitettuna974g529kcal12g91.5g8g15.6g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600