Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen40g290kcal0.4g0.4g32.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai40g141kcal4.8g28.5g0.8g1.2g
Luumu kivetön, kuivattu 40g82kcal1.7g15.1g0.3g3.5g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 40g163kcal0g40.2g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g1449kcal22.2g169.4g73.4g9.4g
Valittu annoskoko195g724kcal11.1g84.7g36.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna98g362kcal5.6g42.4g18.4g2.4g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278