Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g18g63kcal0.3g16.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g18g56kcal3.1g9.8g0.5g2.3g
Vehnäjauho, sunnuntai24g82kcal2.8g16.7g0.5g0.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g36g112kcal6.1g19.5g1g4.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)9g65kcal0.1g0.1g7.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g30g18kcal3g1.3g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4kcal0.4g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu8.2g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl6g35kcal1.3g0.3g3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g925kcal38.2g134.6g26.2g17.6g
Valittu annoskoko195g463kcal19.1g67.3g13.1g8.8g
Annoskoko puolitettuna98g231kcal9.6g33.7g6.6g4.4g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183