Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 16g64kcal0g15.8g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl22g76kcal3.1g14.3g0.7g1.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl4.7g15kcal1.4g1.5g0.4g0.7g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g84kcal0g0g9.3g0g
Rahka, valio28g18kcal2.8g1.2g0.1g0g
Mustikka metsä- 34g15kcal0.2g2.1g0.2g1.1g
Kananmuna kuoreton 41g58kcal5.1g0.1g4.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 37g13kcal1.1g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g707kcal27.4g79g29.8g6g
Valittu annoskoko195g354kcal13.7g39.5g14.9g3g
Annoskoko puolitettuna97g177kcal6.9g19.8g7.5g1.5g
Arvot/100g100g182kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558