Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 108g370kcal11g75.4g1.3g3.8g
Vehnälese 6g14kcal0.8g0.9g0.3g2.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.8g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g870kcal28.6g160g9.2g12.2g
Valittu annoskoko195g435kcal14.3g80g4.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna98g218kcal7.2g40g2.3g3.1g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41g2.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98099