Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Tomaatti, tuore19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 25g80kcal6.1g11.4g0.5g2.2g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g1.9g7.4kcal0.1g0.4g0.6g0g
Korianteri, tuore, annos 20g2.5g0.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana391g285kcal13.6g27.2g12.6g5.8g
Valittu annoskoko195g142kcal6.8g13.6g6.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna98g71kcal3.4g6.8g3.2g1.5g
Arvot/100g100g73kcal3.5g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962